AVM'ler kepenk kapattırıyor

AVM

Ekonomik zorluklar esnaf sayısını günden güne azaltıyor. Kırıkkale'de bir yılda çoğunluğunu bakkalın oluşturduğu 186 esnaf kepenk kapattı. Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinden alınan bilgiye göre, sayıları artan AVM'ler küçük esnafın kepenk

AVM’LER KEPENK KAPATTIRIYOR

Ekonomik sıkıntılar ticareti olumsuz etkilerken Kırıkkale’de sayıları her geçen gün artan büyük alış veriş merkezleri küçük esnafa yaşama hakkı tanımıyor. Kırıkkale’de son bir yıl içinde çoğunluğunu bakkalların oluşturduğu 186 esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı. Bir o kadar esnafından önümüzdeki günlerde çıkacak torba yasayı bekledikleri öğrenildi. Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Sicil Müdürlüğü verilerine göre 2013 yılında özellikle küçük esnaflardan oluşan esnaflar sicil çıkışı için sicil müdürlüğüne müracaat etti.

ESNAFLAR TORBA YASAYI BEKLİYOR

Ayrıca çok sayıda esnafın da sicil çıkışı yaptırmak için hükümet tarafından çıkartılacak olan torba yasayı beklediği öğrenildi. Kırıkkale’de son bir yılda açılan büyük alışveriş merkezlerinin özellikle gıda sektörünü etkilerken diğer tüm sektörlerde olumsuz etki yaratıyor. Peş peşe açılan AVM’lerde her sektörden bir veya birkaç mağaza bulunması piyasadaki küçük esnafları daha da zor durumda bırakırken bu yılın ilk altı ayında çeşitli sektörlerden 379 kişinin sicil açtırması dikkat çekti. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ